Počas Vianoc sa rodiny v Grónsku navštevujú, pijú kávu a jedia zákusky, darujú si darčeky, ktoré pozostávajú z modelov saní, páru klov alebo dokonca rukavice z tulenej kožušiny.
Vianočné stromčeky sú importované a zdobené sviečkami a lesklými ornamentmi.
Každý v dedine dostáva darčeky a deti chodia od chaty k chate spievajúc koledy. Po káve, sušienkach a koledách, každý dostane Mattak – je to silná podkožná vrstva tuku z veľryby. Má chuť podobnú kokosu. Mattak sa žuje – obsahuje veľa vitamínov a spústu živín potrebných pre život v chladnom prostredí.
Ďalšie jedlo, ktoré sa konzumuje počas sviatkov je Kiviak, ktoré pozostáva zo surového mäsa alky (vtáka), ktoré bolo kultivované počas niekoľkých mesiacov, až pokým nedosiahlo pokročilé štádium rozkladu.
